Nalju sisejulgeoleku valdkonnast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainuke aus olevus peres oli kass.
Ainuke aus olevus peres oli kass. Foto: Küllike Rooväli, Internet, shutterstock, montaaž

Tavaliselt seostatakse politseinike ja päästjate tööd kohutavate, vähemalt mitte meeldivate sündmustega. Aga ka nende töös tuleb ette lugusid, mis suu muigele kisuvad. Kogusime mõned sellised kokku.

Ainuke aus olevus peres oli kass

1990. aastate keskel tuli Mäetaguse poes järjepidevalt vargusi ette. Pätte püüti, aga uusi tuli juurde. Järjekordne vargus – politseil oli isik teada, sõideti kolmekesi kahtlustatava juurde, et teda üle kuulata. Istuti mehe juures köögis, majaperemees muudkui jutustas ja ajas kõik tagasi. Tema polevat midagi teinud. Politseinikud hakkasid juba ära minema, kui sisse astus pere kass, hõõrus end vastu põrandavaipa ja lõi nurru. Politseinikud kergitasid vaipa ja nägid, et põrandalauad on pooleldi lahti. Korravalvurid tõmbasid lauad ära ja avastasid öösel Mäetaguse poest varastatud vorstid. Majaperemehel ei jäänud muud üle, kui kõik üles tunnistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles