Targad noored: tänavune medalisadu teeb mullusele silmad ette

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi kuldmedalistidel Henri Olavi Suomalainenil (vasakul) ja Maarja Tamlehel on edukate õpilastena kooli lipuga ümberkäimine selge.
Rakvere gümnaasiumi kuldmedalistidel Henri Olavi Suomalainenil (vasakul) ja Maarja Tamlehel on edukate õpilastena kooli lipuga ümberkäimine selge. Foto: Marianne Loorents

Nii edukat medaliaastat kui tänavune pole Lääne-Viru maakonnas nähtud juba kümme aastat. Lõpuaktuselt saavad koos diplomiga kotikese kuld- või hõberahaga 30 nupukat noort.

Lääne-Virumaa kuldmedalisajus on sel aastal 13 auraha, mida on kahe võrra rohkem kui mullu, hõbedasäras lõpetab aga suisa nelja võrra rohkem õpilasi kui eelmisel aastal. Hõbemedali saab 17 õpilast.

Nagu eelmiselgi aastal, on tänavugi kõige enam kuldmedaleid välja teeninud Rakvere reaalgümnaasiumi lõpetajad. Nendele kuulub kolmeteistkümnest kuldsest aurahast neli. Ka hõbemedalitest võtab reaalgümnaasium üpris suure osa – viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles