Käsitöölennud nutikuse tiivul

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Uldrichi kleit on selle esitleja Mari Riina Risti jaoks nagu loodud. Publik lustib, aplodeerib, pildistab.
Monika Uldrichi kleit on selle esitleja Mari Riina Risti jaoks nagu loodud. Publik lustib, aplodeerib, pildistab. Foto: Meelis Meilbaum

Mis teeb käsitöö nutikaks? Kuidas väljendub identiteet tekstiilis? Kuidas püsib ammendamatu meie pärand? Kuidas ja kuhu lendab fantaasia läbi rõivaste, kinnaste ja kuuskede?

Käsitöörahvas teritas kõrvu, lastes samal ajal näppudel käia ja varrastel-heegelnõeltel välkuda. Konverents “Nutikas käsitöö” lennutas Rakveres õhku mõnegi olulise ja elulise mõtte.

“Me ei otsi Nokiat, vaid käsitöö noort Arvo Pärti, kelle uuenduste tuultes eesti pärandkultuur laiemalt maailma jõuaks.” Nõnda sõnastas rahvusliku käsitöömaailma eesmärgi ettevõtja Martin Bristol, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna ettevõtluskonsultant ettekandes “Eesti käsitöö aastal 2021”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles