Rakverlased valiti kliimasaadikuteks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla sõnul oli Rakvere üks esimesi linnu Euroopas, kes paktile alla kirjutas ja endale võetud kohustused ka täitnud on.
Andres Jaadla sõnul oli Rakvere üks esimesi linnu Euroopas, kes paktile alla kirjutas ja endale võetud kohustused ka täitnud on. Foto: Tairo Lutter

Euroopa Regioonide Komitee moodustas Brüsselis kliimasaadikute rühma, mille liikmed lubasid tutvustada linnapeade pakti keskkonnaalaseid ja majanduslikke eeliseid, alustades tegevust linnapeade pakti saadikuina.

Saadikuks valitud Rakvere linnavolikogu liige, endine pikaaegne Rakvere linnapea Andres Jaadla märkis, et Rakvere oli üks esimesi linnu Euroopas, kes paktile alla kirjutas ja on endale võetud kohustused täitnud, see tähendab arendanud teadlikult keskkonnasõbralikku, säästlikku ja tarka linnaruumi ning loonud linnakodanikele turvalise, säästva ja soodsa energia kasutamise võimalused.

Paktile allakirjutanud linnad on võtnud kohustuse vähendada 2030. aastaks CO2 heitkoguseid vähemalt 40% võrra ja võtta kasutusele terviklik lähenemisviis kliimamuutuste leevendamiseks ja nendega seotud kohanemisprobleemide lahendamiseks. “On suur au alustatut Euroopa suursaadikuna edasi viia,” lausus Jaadla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles