Tuneesia häkkerid ründasid Rohuaia lasteaia kodulehte

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Rohuaia lasteaia veebilehekülge tabas lühikese aja jooksul juba teine küberrünnak.
Rakvere Rohuaia lasteaia veebilehekülge tabas lühikese aja jooksul juba teine küberrünnak. Foto: Meelis Meilbaum, shutterstock, montaaž

Pühapäeva õhtul võis Rakvere Rohuaia lasteaia veebilehel näha räigeid pilte lastele suunatud sõjavägivallast. Muuhulgas olid lisatud üleskutsed peatada holokaust ja päästa Aleppo.

Rakvere Rohuaia lasteaia direktor Ene Nool rääkis, et nägi juba laupäeval, et nende koduleht on kaaperdatud. Aga et see oli kuu aja jooksul juba teine kord, suutis ta sedakorda võtta asja pisut rahulikumalt. “Esimene rünne viis mind ikka endast välja. Usun, et rünnak ei olnud lasteaia vastu, lihtsalt meie kodulehte külastab palju inimesi. See on õppetund, et asjad tuleb teha turvaliseks,” ütles Nool.

Kodulehel oli lisaks sõjas kannatada saanud ja vigastatud lapsi kujutavatele fotodele ka teemaviiteid, nagu “Peatage holokaust”, “Aleppo põleb”, “Päästke Aleppo”, “Päästke Süüria”. Häkkerite eesmärk ongi näidata Süüria sõjakoledusi, rünnaku eest võttis vastutuse Tunisian Cyber Resistance Al Fallaga Team, mille liikmed levitavad religioosset-poliitilist propagandat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles