Ettevõtja päeva muutmine lipupäevaks on mõnitamine

Einar Vallbaum
, riigikogu liige ja ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum
Einar Vallbaum Foto: Erakogu

Peaaegu kaks aastat tagasi lahvatas ettevõtjate pikalt vindunud pahameel poliitilise korpuse üleoleku ja ignorantsuse suhtes, kui äriplaanikonverentsil ettekandega esinenud Sven Mikser ütles välja, et riik peaks astuma samme ettevõtjate mugavustsoonist väljatoomiseks.

Selle peale kihvatas kõigil neil ettevõtjatel, kes iga päev, arvestamata kellaaegu ja nädalapäevi, töötavad parema tootlikkuse ja tulemuse nimel. Mikseri seisukoha vastu ja ettevõtjate poolele astusid toonane riigikogu majanduskomisjoni esimees ja praegune haldusminister Arto Aas ning selleaegne rahandusminister ja praegune haridusminister Jürgen Ligi, kes sõnades hindasid ettevõtjaid ega nõustunud Mikseri seisukohaga.

Umbes kuu aja eest ütles Sven Mikseri parteikaaslane, ettevõtlusminister Liisa Oviir sisuliselt sama, mida Mikser kahe aasta eest. Minister ütles Vikerraadio saates “Päevakaja”, et riik ei tohi lasta ettevõtjaid mugavus­tsooni laskuda ning peab neid survestama investeerima. Aas ja Ligi on vait. Ka parteikaaslased on vait. Keegi koalitsioonipartneritest pole midagi arvanud. Ettevõtjad ei kehita enam õlgugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles