Rakvere metsamajandi põnevaimad majad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtte kaubamärgiks on ingliskeelne NordicTimberHomes – et välismaa klient mõistaks, millega tegu. Kõige enam meeldib meestele aga valmistada kaptenimaja-tüüpi elamuid. “Selliseid on näiteks Käsmus päris palju ja need sobivad põhjaranniku loodusega. Meil on tüüpprojekt, aga tavaliselt muudab iga klient seda oma soovile vastavalt. Need on eestipärased, selline karge põhjamaa stiil,” rääkis Andres Alamets.

Põnevaima hoonena, mis aastate jooksul tehtud, nimetab Alamets aga Aserbaidžaani jõukale kliendile ehitatud 350ruutmeetrist mitme basseiniga maja, mille rajamisel kasutati spetsiaalselt Kanadast imporditud nn punase seedri ehk hiidelupuu puitu. “Või see juhus, kui tegime maja Prantsuse Alpidesse – pidime maja hästi pisikestesse pakkidesse mahutama, kuna detailid lasti helikopteriga ehitusplatsile – teisiti ligi ei pääsenud,” rääkis Tiit Lõugas.

“Aga kui mõelda, et kohe seal kõrval on ju mäe otsas lossid ... Ehitatud aastasadu tagasi, mil sellist tehnikat veel polnudki – siis mis see puitmaja ikka ära ei ole,” lisas Andres Ala­mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles