Majatootjalt nõutakse ka kuulikindlaid aknaid

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere metsamajandi juhatuse esimees Andres Alamets ütles, et Euroopat haaranud passiivmajade trend tähendab, et mitu välisturgu on eestlastest puitmajatootjate jaoks kokku kuivamas.
Rakvere metsamajandi juhatuse esimees Andres Alamets ütles, et Euroopat haaranud passiivmajade trend tähendab, et mitu välisturgu on eestlastest puitmajatootjate jaoks kokku kuivamas. Foto: Arvet Mägi

Euronormid nöögivad Eesti puitmajade tootjaid. Ettevõtjad näevad aga võimalusi uutes niššides.

Suvi on puitmajatootjate tippaeg, soovitakse nii elu- kui ka aiamaju. Kui Rakvere metsamajandi juhatuse esimees Andres Alamets peaks oma kogemuse põhjal välja tooma ühe erinevuse eestlastest ja välismaalastest klientide vahel, siis on see järgmine: esimesed armastavad ise kaasa mõelda ja ettepanekuid teha, viimased eelistavad pigem valmis lahendusi. Suurem osa ettevõtte toodangust turustataksegi välismaale.

“Meie uuem sihtkoht on näiteks Reunion. Sinna teeme elumaju edasimüüja soovi järgi. Seal on teine kliima ja soojustusel on teised nõuded,” rääkis müügijuht Tiit Lõugas. Viimastel aastatel on euronõuded soojustuse asjus karmimaks muutunud, rõhku pannakse passiivmajadele. See tähendab, et puitmaja, mis mingil määral siiski hingama peaks, on ametnike löögi alla sattunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles