Eesti golfiajalugu sai alguse Kohtla-Nõmmel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golf.
Golf. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Inglise töösturite eestvedamisel rajati 1931. aastal esimene golfirada Kohtla-Nõmmele. Nimelt lasi New Consolitated Gold Fields Ltd õlivabriku juhataja William Dunn 1931. aastal ehitada Roodu-Nõmmele golfiraja. See sai populaarseks vabrikus töötavate inglaste ja eestlastest ametnike seas. Kümme aastat pärast rajamist hävitas taanduv Nõukogude sõjavägi Roodu-Nõmme ja sellega koos ka golfiväljaku, mida pole senini taastatud. Metsatukas vihjab lagunenud kivitrepp kunagisele ehitisele ning mälestuskivilt võib lugeda infot endise vabriku kohta.

Golfientusiastide Rein Auväärti ja Ojasaare golfiväljaku peremehe Jaak Lipsmäe sõnul saaks Eesti golfi sünnipaigas küllaltki kerge vaevaga ühe metsikumat tüüpi golfiraja tekitada.

1992. aastal valmis viie löögikohaga harjutusväljak ehk range Värskas. See asetses maalapil, kus praegu paiknevad seto talumuuseumi peahoone ja suitsusaun. Värska Golf tegutses aktiivselt 1994. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles