Seakatk hiilib põhja poole

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga. Foto on illustratiivne.
Metssiga. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul on seakatku leviku suvine kõrgaeg käes ja oht uuteks puhanguteks koduseafarmides väga suur. “Kuna metsas katku vaibumise märke ei ole, aitab taudi farmidest eemal hoida vaid bioohutusnõuete hoolas järgimine,” sõnas Kalda.

“Iga nädal toob jätkuvalt uusi leidusid ja pärast mitmekuulist pausi näeme, et taudi levik metsas on taas hoogustunud, katkuleiud liiguvad edasi Lääne- ja Põhja-Eesti suunal,” lisas ta. Ettevaatlikuks peaks tegema seegi, et pühadeaeg tõi uudise Poolast, kus pärast enam kui aastapikkust vaheaega on jälle tuvastatud kodusigade taudijuhtum.

“See on ka meile hoiatuseks, et kuigi farmides pole möödunud sügisest uusi juhtumeid avastatud, pole oht kuhugi kadunud ja väiksemgi hooletus bioohutusnõuete täitmisel võib tuua taudi metsast farmi,” märkis Olev Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles