Järgmisel kolmapäeval algav Baltoscandal näitab teatritippe

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvaheline etenduskunstide festival Baltoscandal toob 6.–9. juulil Rakverre nii Eesti kui maailma nüüdisaegse teatri tipud.

14. korda toimuv Baltoscandal on nüüdisaegse teatri ja etenduskunstide pidu, programmis on 12 lavastust 11 riigist ning nelja päeva jooksul saab näha 22 etendust. Lisaks tihedale etendusprogrammile sisaldab kava vestlusi, muusikat, traditsioonilist jalgpallimatši ning palju muud. Festivali kunstiline juht on Priit Raud.

Festivali üks peaesinejaid on prantsuse lavastaja Philippe Quesne, kes tuleb Eestisse oma uhiuue lavastusega “The Night of the Moles (Welcome to Caveland!)”, mis pakub publikule võimaluse saada osa fantastilisest allegoorilisest maailmast, mida asustab hiigelmuttide perekond. 2010. aasta Baltoscandalil etendus tema lavastus “Big Bang”. Prantsusmaalt on festivalil ka L’Encyclopédie de la parole / Joris Lacoste lavastusega “Suite N°2”, mis orkestreerib kõned ja toob fookusesse sõnad ning nende funktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles