Surmakaev varitseb jälle mänguväljaku läheduses

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähedal asuva maja elanikud on mures: sügav auk võib olla ohtlik nii inimestele kui ka loomadele.
Lähedal asuva maja elanikud on mures: sügav auk võib olla ohtlik nii inimestele kui ka loomadele. Foto: Marianne Loorents

Rakvere Linnuriigi linnaosas lasteväljaku lähedal asuva mitme meetri sügavuse ohtliku katmata kaevuga on paras jant: tõsine ohuallikas pannakse kinni ja mõne aja pärast on see taas lahtisena ohvrit ootamas.

Linnuriigis asusid põlenud maja varemed, mis sügisel lõpuks lammutati. Sealsamas on ka lahmakas, nüüdseks umbes kuu aega lahtine kaev. Ohtliku kaevu läheduses kasvavad puud ja rohtu pole nende ümbert niidetud. Katmata augu ümber on veetud päikesest pleekinud kilepael. Eemal asuv muruplats on niidetud, seal asub mänguväljak ja palju elumaju. Isegi kui kaevust suudetakse eemal hoida lapsi, võib sinna kukkuda ja viga saada mõni loom või inimene, kes pimedal ajal satub valgustamata platsile.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop ütles, et olukord on fikseeritud ja tegeldakse ohu likvideerimisega. “Meile tuli see info ja käisin ise seal kohapeal umbes kaks ja pool nädalat tagasi. See on käsitsi kaevatud paevooderdisega kaev, nii et see pole lihtsalt auk. Päris kindlasti me ei hakka seda täis ajama, see oleks rumal. Oleme kaalunud, et kõige lihtsam oleks see kinni kaevata, aga see ei ole mõistlik lahendus. Tänaseks oleme teinud otsuse, et laseme sinna teha betoonluugi. Aga see peab olema suur, mitte lihtsalt kaevurõngas,” rääkis Miltop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles