Mänguväljaku läheduses varitseb jälle surmakaev (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähedal asuva maja elanikud on mures: sügav auk võib olla ohtlik nii inimestele kui ka loomadele.
Lähedal asuva maja elanikud on mures: sügav auk võib olla ohtlik nii inimestele kui ka loomadele. Foto: Marianne Loorents

Rakvere Linnuriigi linnaosas lasteväljaku lähedal asuva mitme meetri sügavuse ohtliku katmata kaevuga on paras jant: tõsine ohuallikas pannakse kinni ja mõne aja pärast on see taas lahtisena ohvrit ootamas.

Linnuriigis asusid põlenud maja varemed, mis sügisel lõpuks lammutati. Sealsamas on ka lahmakas, nüüdseks umbes kuu aega lahtine kaev. Ohtliku kaevu läheduses kasvavad puud ja rohtu pole nende ümbert niidetud. Katmata augu ümber on veetud päikesest pleekinud kilepael. Eemal asuv muruplats on niidetud, seal asub mänguväljak ja palju elumaju. Isegi kui kaevust suudetakse eemal hoida lapsi, võib sinna kukkuda ja viga saada mõni loom või inimene, kes pimedal ajal satub valgustamata platsile.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop ütles, et olukord on fikseeritud ja tegeldakse ohu likvideerimisega. “Meile tuli see info ja käisin ise seal kohapeal umbes kaks ja pool nädalat tagasi. See on käsitsi kaevatud paevooderdisega kaev, nii et see pole lihtsalt auk. Päris kindlasti me ei hakka seda täis ajama, see oleks rumal. Oleme kaalunud, et kõige lihtsam oleks see kinni kaevata, aga see ei ole mõistlik lahendus. Tänaseks oleme teinud otsuse, et laseme sinna teha betoonluugi. Aga see peab olema suur, mitte lihtsalt kaevurõngas,” rääkis Miltop.

Selle kohta, millal kaev kaetud võiks saada, abilinnapea veksleid välja ei käi. “Midagi ei tehta ühe päevaga, olid pühad, on suvi, ettevõtjad vaatavad sulle otsa, et mis sa nalja teed, mees, praegu,” ütles Miltop, kelle jaoks on müstiline, kuidas keegi suutis kaevuluuki kangutada. “Kui keegi on selle lahti võtnud, siis kuidasmoodi see avastati, kes avastas – väga huvitav oleks teada. Seal peal oli septembris traktor ja tehnika, imelik, et seda kaevu siis ei avastatud. Tegime siis kõik ohutuks,” rääkis Miltop.

Linnuriigi linnaosavanem Tiina Kompus ei suuda esiti uskuda, et kaev on jälle lahti. Ta oletab, et lammutustööde käigus jäeti auk katmata. “Võimalik, et risu aeti põhjatu augu peale. Olen väga nördinud, et kaev on jälle lahti. Laseksin selle kapitaalselt kinni ajada ja võimalikult kiiresti, enne kui midagi juhtub,” ütles Kompus.

Abilinnapea Rainer Miltop meenutas, et aasta eest jäi neile tööhoos ette hoopis teine auk. “Isiklikult vaatasin tookord objekti üle ja hankepakkumine näitab ka, et seal oli tasane maa. Seal oli teine auguke, mille ajasime kinni. Vaatan linnas ringi, igal ehitusobjektil on sellised augukesed, lindid on ka ümber, peab lootma inimeste tervele mõistusele. Me ei suuda kõiki käekõrval juhtida. Sinna on mõttetu panna mingeid õhukesi katteid, need viiakse kohe minema,” rääkis Miltop, kelle sõnul antakse endast parim, et oht kõrvaldada.

  • 2015. aasta märtsis varitses põlenud maja juures lahtine kaev. Auk aeti kinni.
  • 2015. aasta septembris lammutati maja, auk oli kinni.
  • 2016. aasta juunis on auk jälle lahti.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles