Kõik tervisekeskuste investeeringutaotlused vastavad tingimustele

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tervishoius napib raha, kuid see probleem pole ületamatu.
Eesti tervishoius napib raha, kuid see probleem pole ületamatu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Esmatasandi tervisekeskuste rajamiseks esitati 9. maiga lõppenud taotlusvoorus kokku 59 investeeringutaotlust ning kõik need vastasid tehnilistele tingimustele ja suunatakse edasi hindamisele.

Lääne-Virumaalt esitati neli taotlust tervisekeskuste rajamiseks Rakveresse, Tapale, Kadrinasse ja Väike-Maarjasse.

„Nüüd, kui oleme kontrollinud esitatud taotluste nõuetele vastavust, saavad need edasi liikuda valikukomisjoni,“ ütles Sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna nõunik Kaija Lukka. „Tegemist on mahuka tööga, sest juulikuuga tuleb komisjonil läbi töötada kõik 59 taotlust.“

Taotlusi hindavasse komisjoni kuuluvad Terviseameti, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna, Sotsiaalministeeriumi ja Rahandusministeeriumi esindajad. Lisaks kaasatakse vajadusel teisigi nõuandvaid eksperte.

„Augusti algusesse on planeeritud valikukomisjoni koosolek, kus tehakse taotluste kohta lõplik otsus ning seejärel saadetakse ettepanek projektide investeeringute kava nimekirjast valitsusele,“ lisas Lukka. Kava on plaanis valitsusele kinnitamiseks saata 2016. aasta sügisel.

Järgneva kaheksa aasta jooksul ehitatakse või renoveeritakse üle Eesti vähemalt 35 tervisekeskust, millest esimesed 15 peavad tööd alustama juba 2018. aastal.

Uutes keskustes hakkavad perearsti ja -õe kõrval tööle füsioterapeut, koduõde ja ämmaemand ning sõltuvalt kohapealsetest vajadustest ka teisi spetsialiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles