Viru-Nigulasse tihenevad palverännakud

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Nigulasse tihenevad palverännakud.
Viru-Nigulasse tihenevad palverännakud. Foto: Tairo Lutter

Paari nädala eest jõudis EELK Viru-Nigula Püha Nikolause kirikusse neitsi Maarja kuju, mida katoliiklased hakkavad nüüd kandma heinamaarjapäeva palverännakutel ning ka luterlased plaanivad juulis palverännakut Käsmust Viru-Nigulasse.

Eesti roomakatoliku kirik taastas palverännakute traditsiooni Viru-Nigula Maarja kabelisse aastal 2000. Iga kord võeti Tartu Pühima Neitsi Maarja Pärispatuta Saamise kirikust protsessiooni tarvis kaasa neitsi Maarja kuju.

Eesti roomakatoliku koguduse liige Signe Taremaa märkis, et aastate eest oli vallavanem Ervins Veitsursiga juttu, et Viru-Nigulas võiks olla oma neitsi Maarja kuju ning sobilik koht oleks talle luteri kiriku käärkambris – kui see saaks remonditud. Tol ajal elas Signe Taremaa ka ise Viru-Nigulas, sest abikaasa Tõnu Taremaa oli siis diakon kohalikus luteri kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles