Eesti toidutee 120 ettevõtet said veebikaardile

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidutee logo.
Toidutee logo. Foto: Maaeluministeerium

Maapiirkondades 120 Eesti toidu pakkujat ja väiketootjat ühendav Eesti toidutee sai veebikaardile. Toidutee ettevõtted pööravad suuremat tähelepanu kohaliku toidu edendamisele ning kodumaise tooraine kasutamisele.

„Eesti toidutee aitab tuua paremini esile neid maapiirkondade restorane ja toidukohti, mis pööravad suurt tähelepanu kodumaise ja kohaliku tooraine kasutamisele ning kohaliku köögi tutvustamisele,“ ütles maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp.

„Eesti toiduteesse kuulumine parandab aga ettevõtte turundusvõimalusi. Valminud Eesti toidutee veebileht koos veebikaardiga teeb maapiirkondades Eesti toidukultuuri edendavad toidukohad ka tarbijatele senisest paremini leitavaks.“   

Veebilehel www.toidutee.ee on hetkel teave 120 toitlustusasutuse kohta koos võimalusega kaardil koostada kulinaarseid marsruute läbi Eesti.

„Toidutee on heaks teejuhiks kohalikust toorainest valmistatud toitude juurde,“ ütles MTÜ Eesti Maaturism tegevjuht Raili Mengel.

„Toidutee on väga mitmekülgne, sellega on ühinenud nii tippklassi restorane kui ka lihtsamaid toidukohti, kus pakutakse kodusemaid sööke. Samuti degusteerimisi korraldavad väiketootjaid, toiduga seotud elamustegevusi pakkuvaid ettevõtteid ja talupoode. Toiduteel olevate ettevõtete mitmekesisus annab väga hea ülevaate meie maale omasest toidukultuurist,“ ütles Mengel.

Viimase aasta jooksul on  Eesti toidutee ettevõtted saanud nõu nii menüü koostamise, kohalike toorainete kasutamise kui ka teeninduse parandamise kohta. 

Eesti toiduteed veab maaeluministeeriumi tellimusel maapiirkondade turismiettevõtteid ühendav MTÜ Eesti Maaturism.

Eesti toidutee on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“, 2015. aastal esimese üle-eestilise avatud talude päeva ning Eesti toidu kuu. 

Tänavu 30. aprillil kuulutati programmi raames välja Hiiumaa maitsete aasta 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles