1. jalaväebrigaad muudab ajateenijate õppekava

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad Tapal.
Ajateenijad Tapal. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

1. jalaväebrigaad hakkab uuel nädalal saabuvaid ajateenijaid õpetama uue õppekava alusel, mis muuhulgas viib ajateenijad välilaagrisse juba esimestel päevadel.

"Väljaõpe saab kohe alguses olema rohkem suunatud praktilistele sõdurioskustele, mis jätab meile rohkem aega nende oskuste lihvimiseks," ütles Kalevi jalaväepataljoni operatiivsektsiooni ülem kapten Ivo Peets.

Esimest korda õpetasid instruktorid ajateenijaid uue õppekava alusel eelmisel aastal, kui Kalevi jalaväepataljoni juulikutse ajateenijad läksid esimesse õppelaagrisse juba kolmandal teenistuspäeval.

Kapten Peetsi sõnul olid ajateenijad uue õppekavaga rahul "Tänu sellele, et kohe alguses said nad relvadest lasta ja metsas mütata, möödusid esimesed nädalad kiiresti ning motivatsioonile mõjus see väga positiivselt," ütles kapten Peets.

Senini möödus 1. jalaväebrigaadi ajateenija esimene teenistuskuu värske ajateenija jaoks väeosa territooriumil, kus rõhku pandi elukorralduse tutvustamisele ning teoreetilisele õppele. Nüüd saavad väljaõppe uue õppekava järgi kõik 1. jalaväebrigaadi ajateenijad.

Ajateenistus algab sõduri baaskursusega, kus esimese kümne nädala jooksul omandavad noored üksikvõitleja põhiteadmised ja -oskused ning saavutavad teenistuse jätkamiseks vajaliku füüsilise vormi.

Sõdurid õpivad tundma relvastust, orienteeruma maastikul, tegutsema väliharjutustel ning omandavad esmaabivõtteid, teadmisi kaitseväelisest käitumisest ning kaitseväeteenistust reguleerivatest õigusaktidest.

Sõduri baaskursus lõpeb teoreetilisest ja praktilisest osast koosneva sõdurieksamiga, mille edukalt läbinutele antakse rinnamärk. Kursuse järel asub ajateenija omandama sõjaväelist eriala või koolitatakse temast nooremallohvitseride kursusel allüksuse juht.

Ajateenijaid võetakse teenistusse kolmel korral aastas. Juulis ja jaanuaris teenistusse saabunud teenivad kokku 11 kuud ning oktoobris teenistust alustanud 8 kuud.

Tapal alustab 1. jalaväebrigaadis järgmisel nädalal ajateenistust umbes 600 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles