Assamalla toonekured hülgasid vana pesakoha

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assamalla toonekured näikse olevat hüljanud pesitsuskohana vana telliskivikorstna, mille otsast tugev tuul kaks nädalat tagasi nende pesa alla tõi.
Assamalla toonekured näikse olevat hüljanud pesitsuskohana vana telliskivikorstna, mille otsast tugev tuul kaks nädalat tagasi nende pesa alla tõi. Foto: Marianne Loorents

Assamalla toonekured näikse olevat hüljanud pesitsuskohana vana telliskivikorstna, mille otsast tugev tuul kaks nädalat tagasi nende pesa alla tõi. Uueks koduks on linnud valinud endale küla keskel asuva elektriposti.

Kuigi esialgu asus toonekurepaar taastama vana pesa, kuhu materjali on laotud juba 10–15 sentimeetri kõrguselt, näeb neid istumas ka keset Assamalla küla asuva elektriposti otsa ehitatud uues pesas. Aeg-ajalt lendavad nad veel küll vana telliskivikorstna otsa – ilmselt on raske loobuda pikalt koduks olnud kohast.

Linnuvaatleja Peep Veedla ütles toonekurgede uut kohavalikut kommenteerides, et kui nad ise on selle elektriliiniposti omale välja valinud, siis tunnevad nad ennast seal hästi. “Pole põhjust arvata, et see koht neile ei sobi ja nad järgmisel kevadel sinna ei naase,” täpsustas linnuvaatleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles