Noortest pätikamp hoiab Pajustit hirmu all (4)

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pajusti laululava põrand, mis nüüdseks on lammutatud, jäi pätikambale ette paar suve tagasi.
Pajusti laululava põrand, mis nüüdseks on lammutatud, jäi pätikambale ette paar suve tagasi. Foto: Meelis Meilbaum

Pajusti elanikud on hädas, sest juba mitmendat suve terroriseerib neid umbes 15liikmeline valdavalt alaealistest koosnev pätikamp. Hirm oma tervise ja vara pärast on suur ja keegi suud lahti teha ei julge.

Kui varem on noortekamp peamiselt varastanud ja vandaalitsenud, siis eelmise nädala lõpul läks asi veriseks. Ööl vastu laupäeva lärmati ja kuulati väga valju muusikat, mida oli kuulda üle kogu Pajusti.

Ühes peres ärkasid väikesed lapsed lärmi peale ja kui 30aastane pereisa läks noori korrale kutsuma, sai ta haledalt peksa.

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla nentis, et mehe vigastused fikseeriti traumapunktis ning antud juhtumi kohta on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist.

Alla sõnul ei ole politseisse varasemalt Pajustis tegutseva noorukite kamba kohta kaebusi ega teateid laekunud. “Tuletame meelde, et igasuguse õigusrikkumise või kuriteo kahtluse korral tuleks sellest viivitamatult teavitada politseid, kes olukorrale ka vastavalt reageerib,” lausus Joel Alla.

Pajusti inimesed aga ei julge pahategudest politseisse teatada, sest pätid hirmutavad ja ähvardavad neid.

“Politseis on nende nimed kõik teada, aga otseselt varguste või lõhkumisega vahele pole jäädud,” rääkis üks Pajusti elanik.

Ta lausus, et paar kuud tagasi loobiti Pajustis suurte majade vahel autodel valimatult aknaid sisse, politseisse ei teatanud aga keegi.

“Inimesed kardavad oma elu ja vara pärast ja ei julge midagi ette võtta,” rääkis murelik Pajusti elanik.

Pätikamp kogunevat tavaliselt öösel veerand kahe paiku garaažide juures asuva endise Tiiu poe ette. Ja siis saab öörahu otsa.

“Ega öösiti magada saagi, enne tuleb magada, kui trall pihta hakkab,” rääkis rahulolematu pajustilane.

Päevasel ajal on ta tööl, kuid lapsed pidavat kurtma, et ei julge õue minna, sest kortermaja trepikoja ees istuvad pudelist viina rüüpavad alaealised pätid.

Sama kamp peaks olema vastutav ka selle eest, et Pajustis tassiti keset tiheda liiklusega maanteed puupakud ja mõni nädal tagasi prügikonteiner, mis kõigele krooniks põlema süüdati.

Vinni vallavanem Toomas Väinaste ütles, et vallal pättide mõjutamiseks väga palju võimalusi pole. “Toetame abipolitseinikke, kes käivad patrullimas, päris mitu tegelast on tänu neile kätte saadud ning mitu pahategu on ilmselt ka tegemata jäänud,” lausus vallavanem.

Väinaste rääkis, et pätid lõhkusid Pajusti laululava, ent ka tänavavalgusteid Pajustist kooli juurde viival teel. “Panime valvekaamera üles, tänu sellele saime pätid kätte ning pärast seda pole valgustust enam lõhutud,” ütles Toomas Väinaste.

Pajustilased aga on oma turvalisuse tagamiseks alates nädalavahetusest hakanud ise patrullimas käima.

Et elu natukenegi rahulikum oleks ja uusi verevalamisi ei tuleks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles