Seakasvatajad kompasid presidendi­kandidaat Siim Kallast

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm (vasakult), Eesti Põllumajanduse Keskliidu president Tõnu Post, Eesti Seakasvatajate Liidu juhatuse esimees Urmas Laht ja Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu liige  Indrek Klammer kohtusid Tallinnas Siim Kallasega.
ASi HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm (vasakult), Eesti Põllumajanduse Keskliidu president Tõnu Post, Eesti Seakasvatajate Liidu juhatuse esimees Urmas Laht ja Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu liige Indrek Klammer kohtusid Tallinnas Siim Kallasega. Foto: Meelis Meilbaum

Läinud kolmapäeval kohtus Siim Kallas Eesti seakasvatajatega. Farmerid arutasid presidendikandidaadiga loomakasvatuse kitsaskohti ning nõudsid põllumajanduse päästmist.

“Ma olen meelitatud – pole mind ju kunagi põllumeeste sõbraks peetud,” alustas Siim Kallas vestlust farmeritega, kes avaldasid tõsist muret Eesti põllumajanduse tuleviku pärast. “Olen väga huvitatud sellest, et Eesti põllumajandus toimiks. Ka Euroopas on pilt selline, et põllumajandus on suurim majandusharu – nii töötajate arvu kui käivete poolest.”

Kui ühelt poolt oli Siim Kallasel hea meel selle üle, et viimastel aastatel said põllumehed toetuste abil endale korraliku tehnika muretseda, siis teisalt tunnistas ta, et praegune olukord neid ei rahulda. Farmerid ise kinnitasid kui ühest suust: me oleme kriisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles