Kaemus: vokaalmürgel Haljala rahvamajas

Martin Pent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Voices.
Estonian Voices. Foto: Marianne Loorents

Haljala kihelkonnapäevade raames esines 1. juuli õhtul Haljala rahvamajas vokaalansambel Estonian Voices. Estonian Voices on justkui ninanips neile, kes kurdavad “tõelise” või “päris” muusika nappuse üle tänapäeva meelelahutusmaailmas, kus ka levimuusika puhul on läinud jäme ots ühetaoliselt produtseeritud ja hingetult kõlava muusika kätte.

Vokaalansambel hoiab aga asjad imeliselt lihtsana – milleks instrumendid, rääkimata arvutitest, kui on olemas inimhääl. Tõsise ja peaaegu akadeemilise nimega kollektiiv ei ole päriselus põrmugi nii tõsine, saati siis veel sünnipäeval. Nende repertuaar, üdini eestlaslik, ulatus alates omaloomingust Arvo Pärdini, Veljo Tormisest Curly Stringsini.

Ja kuigi laulude vokaaltehnilises meisterlikkuses polnud kunagi küsimust, avaldub seksteti peamine võlu neil hetkil, mil vokalistid “lihtsast” laulmisest loobuvad ning hoopis vallatustega tegelema asuvad. Nii näis keset Arno Tamme “Lõvikuningast” inspireeritud pala esitust igati asjakohane korraks silmad kinni pigistada – see, mis kõrvu kostis, ei viidanud sugugi turvalisele Haljala rahvamajale, vaid pigem ekslemisele metsikus Amazonase öös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles