Kaidi Kivioja kirjutas triatloniajalugu

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parima naistriatleedi Kaidi Kivioja tänavune võistlushooaeg on kulgenud valdavalt positiivsetes nootides. Olümpiadebüüdini jääb veel pisut rohkem kui üks kuu.
Eesti parima naistriatleedi Kaidi Kivioja tänavune võistlushooaeg on kulgenud valdavalt positiivsetes nootides. Olümpiadebüüdini jääb veel pisut rohkem kui üks kuu. Foto: Jüri Suurkivi

23aastane Rakvere triatleet Kaidi Kivioja jättis pühapäeval Tartus peetud Euroopa karikaetapi sprindidistantsil konkurendid selja taha ja tõusis esmakordselt pjedestaali kõrgeimale astmele.

Tema sportlaskarjääri esimene täistabamus Euroopa karikasarjas sündis päikesepaistes alanud, kuid tugevas vihmasajus lõppenud jõuproovil ajaga üks tund ja viiskümmend neli sekundit.

Kuus sekundit hiljem ületas finišijoone venelanna Valentina Zapatrina, temast üks minut ja seitse sekundit hiljem jõudis pärale Aserbaidžaani esindaja Ksenija Levkovska. “Kindlasti on väga hea meel. Seda enam, et võitsin kodupubliku ees,” lausus Kaidi Kivioja, kellele elas kohapeal kaasa ka arvestatav toetajaskond Lääne-Virumaalt. “Rio olümpiat silmas pidades andis see kõvasti enesekindlust juurde.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles