Mida oma vaba ajaga peale hakata?

, Rakvere linna kultuuri- ja noorsootöö spetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Rätsep
Jane Rätsep Foto: Marianne Loorents

Suvi on käes. Metsalagendikul on metsmaasikad. Oleme metsas matkates jõudnud väikesele väljale, punavale metsmaasikavälule. Laseme hea maitsta mõnusatel punastel magusatel marjadel. Küsin neljateistaastastelt noortelt, milline see õige suvetunne nende jaoks on. Minul on õige suvetunne seotud just metsmaasikatega.

Saan vastuseks, et kõige olulisem on võimalus hommikul kaua magada ja see, et kooli ei pea minema. “Naudite vaba aega?” “Jah,” vastavad nemad nagu ühest suust. Minu eesmärk on uurida ja puurida, mida toredat siis selle vaba ajaga peale hakata.

“Näiteks kui meil kõigil ei juhtuks puhkus olema, ei oleks ju ka sellist lahedat võimalust otse metsas oma kõht jumalikest metsmaasikatest täis süüa.” Helena jääb hetkeks kaugusse vaatama ja unustab maasikad: “Kui väiksem olin, siis oli meie perel traditsioon igal suvel telkimas käia. Tänu sellele, et isa on suur loodushuviline, saime õega väga palju huvitavat teada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles