Sõbrad tulid mõlemalt poolt lahte Kundasse kokku

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa Kunda sõbralaadast oli käsitöötegijate päralt. Mõned müüjad möönsid, et hinna osas püüavad nad ostjale vastu tulla – mitme lapsega emale antakse asi teinekord odavamalt kätte, rikkamalt väljamaa proualt küsitakse üks-kaks eurot enam.
Suur osa Kunda sõbralaadast oli käsitöötegijate päralt. Mõned müüjad möönsid, et hinna osas püüavad nad ostjale vastu tulla – mitme lapsega emale antakse asi teinekord odavamalt kätte, rikkamalt väljamaa proualt küsitakse üks-kaks eurot enam. Foto: Kasper Mäe

Rikaste traditsioonidega Kunda sõbralaadal meenutati ülemere­kaubanduse 700aastast ajalugu ja praeti võidu räime.

“Kui need Tasuja poisid linna poole läksid, siis marssisid nii vahvasti, silmale oli ilus vaadata. Aga kui nad tagasi tulid, siis kõndisid tavaliselt. Ma küsisin: “Miks te nüüd ei marsi? Nii kena oli!” Nemad vastasid: “Ei saa marssida, nii palju rahvast on ümberringi,”” pajatas üks sadamatöötaja muhedalt.

Rahvast oli Kunda sõbralaadale kogunenud kui murdu. Autod seisid nii pikalt laadaala ees, et linnapea Kaido Veski hakkas juba turvalisuse pärast muret tundma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles