Rakvere teater tõmbas hooajale joone alla

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri 77. hooaja esimese uuslavastuse “Thijl Ulenspiegel” esietendusel anti välja tänavused teatriordenid.
Mängupartneri ordeniga tunnustas teater Margeri maja.
Rakvere teatri 77. hooaja esimese uuslavastuse “Thijl Ulenspiegel” esietendusel anti välja tänavused teatriordenid. Mängupartneri ordeniga tunnustas teater Margeri maja. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatri 76. hooaega jäävad meenutama edukalt käimalükatud sarjad RT matinee ja RT vestleb, täistribüünidele mängitud suvelavastus, rändmeened nimedega „Ines” ja „Aarne” ning Baltoscandal.

Lõppenud hooajal esietendus seitse uuslavastust. Kokku anti 320 etendust, mida vaatas rekordiline arv publikut – 73 721. Lavastajatest leidsid taas tee Rakvere Teatrisse Gerda Kordemets ja Raivo Trass, oma esmalavastuse Rakveres tegi Filipp Los.

Kõige menukamaks osutus suvelavastus „Maailma otsas”, mille 12 välja müüdud etendust vaatas erinevaid ilmastikuolusid trotsides ligi 7000 külastajat. Viimase etenduse järel loodi uus traditsioon: lavastuses Mallet kehastanud Maria Klenskaja kinkis tänutundest ringlema meened premeerimaks aasta jooksul säravalt silma paistnud kahte teatritöötajat. Esimesed talismanid „Ines” ja „Aarne” pälvisid inspitsient-rekvisiitorid Aune Kuul ja Indrek Apinis, kelleta Klenskaja sõnul „Maailma otsas” etendused poleks võimalikud olnud.

Hooajale pani uhke punkti järjekorras juba 14. rahvusvaheline etenduskunstide festival Baltoscandal. Festivali raames toimus 33 etendust, üritust ja töötuba, mida külastas üle 4000 teatrihuvilise. Etendussaalide täituvus oli üle saja protsendi, mis näitab publiku jätkuvat huvi rahvusvahelise teatriskeene vastu.

Hooaja lõpp tõi kaasa muudatuse trupis: vabakutseliseks lahkus näitleja Marin Mägi-Efert ja uue hooaja alguses liitub seni külalisnäitlejana üles astunud Madis Mäeorg.

Sügisel jõuab lavale mitmeid tuntud ja vähem teadaolevaid materjale. Proovidega on alustanud Sulev Keedus, kes toob teatrilavale „Somnanbuuli”. Esimene uuslavastus on „ Thijl Ulenspiegel”, mille TÜVKA 11. lennu tudengitega lavastab Üllar Saaremäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles