Võsu Jazzi peaesineja on 21liikmeline big bänd USAst

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu Jazz’i peaesineja on 21-liikmeline big bänd Ameerikast.
Võsu Jazz’i peaesineja on 21-liikmeline big bänd Ameerikast. Foto: Võsu Jazz

Laupäeval Võsu rannakuurordis toimuva Võsu Jazzi peaesinejaks on maailma parimaks bigbändiks tituleeritud 21liikmeline BYU Synthesis Big Band Ameerika Ühendriikidest. Kõik festivali kontserdid on tasuta. 

BYU Synthesis Big Band võitis 2013. aastal parima bigbändi auhinna, mille andis välja jazzi maailma piibliks nimetatud ajakiri DownBeat.

“See 21liikmeline bigbänd on esimest korda Eestis ning meil on suur õn,n et saame sellisel tasemel peaesinejat pakkuda Võsul. Ise ka veel ausalt öeldes ei usu, et see võimalikuks sai! 21 inimest ühel laval saksofonide ja trompetitega esitamas jazzi, svingi, funki ja bluusi läbi aegade - see on kindlasti fantastiline! Selline esineja üldiselt astub Eestis üles Estonia või Nordea kontserdisaalis ja piletid on mitukümmend eurot, nii et seda võimalust ei tasu käest lasta,” sõnas festivali korraldaja Enar Essenson.

BYU Synthesis Big Band esineb 16. juuli kell 21.30 Võsu Jazz´i aias. Lisaks peaesinejale astuvad terve päeva jooksul erinevates aedades üles muusikud Rootsist, Lätist ja Eestist.

Kaart ja ajakava on leitav SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles