Iga kolmas eestlane teenib töö kõrvalt lisaraha

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui palju peaks lisaraha saama, et üldse lisatööga vaeva nägema hakata?
Kui palju peaks lisaraha saama, et üldse lisatööga vaeva nägema hakata? Foto: Graafika

Viimase aasta jooksul teenis oma igapäevatöö kõrval täiendavat sissetulekut 39% Eesti elanikest. Lisatööst saadav sissetulek jääb enamasti vahemikku 50–200 eurot kuus, selgus Swedbanki rahaasjade teabekeskuse uuringust.

Kui 34% Eesti elanikest sooviks lisateenistust tulevikus proovida, siis 17% ei ole sellest üldse huvitunud. Kõige sagedamini pakutakse lisaraha teenimiseks erinevaid teenuseid või tegutsetakse vabakutselisena intellektuaalse või loometegevuse valdkonnas (13%). Samuti on populaarne majapidamisteenuste osutamine, näiteks remonditööd või lastehoid, mida nimetas oma lisatööna 8% elanikest. Veel pakutakse konsultatsioone (6%), müüakse käsitööd ja kunstiesemeid (5%) või toidukaupu (3%) ning üüritakse välja kinnisvara (4%).

Viimase kuu jooksul teenis lisasissetulekuna 25% vastanutest kuni 50 eurot, 24% 51–100 eurot, 21% 101–200 eurot ning 18% üle 200 euro. Sealhulgas 3% teenis lisateenistusena üle 800 euro. Silma paistab, et naised ei ole teeninud lisateenistusena üle 800 euro, samuti on harvem nii suurt teenistust saanud mitteeestlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles