Saksa meister restaureerib Virumaa kultuuripärandit

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Eckert ja Karolin Trübenbach usuvad, et Eestis on võimalik palju huvitavat ära teha.
Alexander Eckert ja Karolin Trübenbach usuvad, et Eestis on võimalik palju huvitavat ära teha. Foto: Meelis Meilbaum

Sel suvel peatuvad Kadrina leerimajas haruldased külalised: kiriku orelit ja aadlimehe epitaafi korrastav restauraator ning lauljanna, kes toob kohaliku kuulajani romantismi- ja barokkmuusika.

Ladusat maarahva keelt rääkiva Alexander Eckerti esimesed sidemed Eestiga pärinevad üheksakümnendatest aastatest. Tol ajal oli kõrgkoolil, kus ta käis, vahetusprogramm Tartu ülikooliga ning miskipärast juhtus nii, et Saksamaalt võtsid osa insenerid, Eestist aga filoloogid. Lisaks kultuurile ja teadmistele vahetati ka pilke ning ühes segapulmas käies kohtas tulevane restauraator ka eestlasi. Sellest hetkest arenes lembelugu, millest on tänaseks alles jäänud armastus Eesti vastu.

Eestis ja Saksamaal restaureerimisteenuseid osutav Alexander Eckert näitab Kadrina kiriku orelit, mis on tema sõnul sisuliselt valmis ning sellega on isegi kontserte antud, aga detaile tuleb veel viimistleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles