Õiged toiduvalikud ja suuhooldus mõjutavad oluliselt me tervist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hammaste tervise puhul mängib olulist rolli ka meie toiduvalik. Suhkrurikkaid karastusjooke tarvitada pole sugugi tervislik.
Hammaste tervise puhul mängib olulist rolli ka meie toiduvalik. Suhkrurikkaid karastusjooke tarvitada pole sugugi tervislik. Foto: Internet

See, mida süüa ja kuidas igemeid-hambaid pesta, mõjutab nii imiku kui rauga heaolu. Valede toitumisharjumuste ja puuduliku suuhügieeni muutmine on ülioluline – ainult hambaarsti juures ravimas käimisest ei piisa.

Söömine ja hambatervis on omavahel otseselt seotud, kinnitab ka Eesti Hambaarstide Liidu president Marek Vink. Enamasti on halb suutervis perekondlik nähtus, sest pereliikmetel on ühesugused toitumise ning suuhügieeni harjumused. Ainult hambaravi siinkohal ei aita, kui haiguse põhjust ei kõrvaldata. See tähendab, et kui valede toitumisharjumuste ning puuduliku suuhügieeniga midagi ette ei võeta, pole hambaravist kasu – kaaries tekib uuesti ka parandatud hambale.

Suutervise eest tuleb kanda hoolt igas eas, suunates juba väikelaste toitumisharjumusi, et nad oskaksid täiskasvanuna teha tervislikke toiduvalikuid ning õpetaksid samu väärtusi edasi ka oma lastele. WHO koostöökeskuse tegevjuhi Johanna Reimani sõnul tuleks ka täiskasvanutel õppida tegema tervislikke toiduvalikuid, aega maha võtma ning toitu nautima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles