Võsu Jazzi peaesineja on 21-liikmeline bigbänd USAst

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu Jazzi peaesineja BYU Synthesis Big Band.
Võsu Jazzi peaesineja BYU Synthesis Big Band. Foto: Internet

Laupäeval Võsu rannakuurordis toimuva Võsu Jazzi peaesineja on maailma parimaks bigbändiks tituleeritud 21-liikmeline BYU Synthesis Big Band Ameerika Ühendriikidest. Kõik festivali kontserdid on tasuta.

BYU Synthesis Big Band võitis 2013. aastal parima bigbändi auhinna, mille andis välja džässi maailma piibliks nimetatud ajakiri DownBeat.

“See 21-liikmeline bigbänd on esimest korda Eestis ning on suur õnn, et saime Võsule sellisel tasemel peaesineja. Ise ka veel ausalt öeldes ei usu, et see võimalikuks sai. 21 inimest saksofonide ja trompetitega korraga laval, esitamas džässi, svingi, funki ja bluusi läbi aegade – kindlasti fantastiline. Selline esineja astub üldiselt Eestis üles Estonia või Nordea kontserdisaalis ja piletid on mitukümmend eurot, nii et seda võimalust ei tasu käest lasta,” sõnas festivali korraldaja Enar Essenson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles