Võsu Muusikapäevi turvab muusikapatrull

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukohvikud, džässmuusikakontserdid ja kaunis juulikuuilm tõid Võsu rannamändide alla mõnusa melu.
Kodukohvikud, džässmuusikakontserdid ja kaunis juulikuuilm tõid Võsu rannamändide alla mõnusa melu. Foto: Meelis Meilbaum

Kolmapäeval algav festival Võsu Muusikapäevad taaselustab muusikapatrulli teenuse.

M-patrulli eesmärgiks on jälgida, et festivali ajal ei tekkiks Võsule põhjendamata muusikavabu kohti.

“Kui patrull märkab, et kusagil avalikus paigas valitseb vaikus, uuritakse kohalviibijatelt, kas see tundub neile imelik. Kui inimestele tundub muusika puudumine kummaline, alustavad pillimeestest patrullijad koheselt musitseerimist,” rääkis 2003. aastal M-patrulli ellukutsunud, tollaste muusikapäevade kunstiline juht Peep Pihlak.

Vihula valla kultuurispetsialisti Andres Trumani sõnul tekkis tänastel korraldajatel soov viia komponeeritud helisid rahva juurde ka tavatumates paikades. “Siis avastasimegi omaaegse M-patrulli, mille formaat klapib hästi meie ideega,” märkis Truman.

“Seda enam, et alevi vahel aeg-ajalt patseeriv patrull ei kujuta endast agressiivset üksust. Kui keegi ikka soovib tungivalt vaikust, siis seda ta peab kusagilt ka saama,” tutvustas Truman muigamisi ühte M-Patrulli ametieetika olulist aspekti.

Patrulliteenus tellitakse Rakverest, Moonaküla Muusikaakadeemiast. Seda pool-alternatiivhariduslikku ning pool-ametlikku institutsiooni vedav haridusteaduste magister Peep Pihlak on kõnealust teenust jõudumööda arendanud üle kümne aasta ning lubab, et meeskond on vormis ka sel nädalal. Millal, milliste vahenditega ning kus patrullijaid täpsemalt näha saab, seda Pihlak ei avalikusta. “Ükski turvateenust ja julget olekut pakkuv organitsioon ei pudista endast liigset infot,” salapäratses patrullijuht.

Võsu Muusikapäevad kestavad 21.-24 juulini. Päevade sisse mahub ka üheksandat korda toimuv festival Võsu Viis. Prognoositavate tipphetkedena nimetab Andres Truman Võsu Viisi festivaliorkestri kontserti 21. juulil kell 19 koos Birgit Sarrapiga ning sama koosluse galat 23. juulil kell 19.30 koos Villu Valdmaga.

24. juulil algusega kell 20 on Võsu Rannaklubis W. A. Mozarti ja L. Van Beethoveni sonaatide õhtu ning õhtu jätkub jazziööga, mida viib läbi Võsu jazzi eestvedaja Rickard Malmsten.

Täpseminfo Võsu Muusikapäevade kohta www.vihula.ee . 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles