Repliik: igavusterrorism

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Laks.
Liina Laks. Foto: Marianne Loorents

Pea samal ajal kui veoauto Nice’is inimsumma sõitis, tõmmati Vahemerest välja üle 600 merepõhjas lebanud põgeniku surnukeha. Põgeniketulva ei häiri uudised kummastki kategooriast. Pagulasi selles süüdistada tähendaks neile inimloomust ette heita. Ikka otsitakse kohta, kus parem.

Kuid argipäev saabub igal pool ja uue kodu vastu on palju kergem kibestumust üles näidata kui isamaa vastu. Viimase puhul on rida leevendavaid asjaolusid, näiteks mälestused helgest lapsepõlvest. Uue elukohaga seostuvad aga täiskasvanuea eluraskused.

Viimasel nädalal avaldatud uurimuses toodi välja, et radikaliseerumise põhjuseks ongi ennekõike igavus: kui tööd on, siis ei vasta see tihti haridustasemele ega ootustele; kui rakendust ei leita, tuleb istuda kodus. Põhivajadused saab kaetud. Aga mis elu see on, kus puuduvad seiklused?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles