Juhtkiri: festivalikülastajate kummardus tegijaile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval elas Võsu džässmuusika rütmis – rahvusvaheline džässifestival Võsu Jazz tuli teist korda. Tänavu aga hoopis erinevalt sellest, kuidas ettevõtmist möödunud aastal alustati. Kontserdipaigad olid piki peatänavat (kodu)aedadesse laiali pillutatud.

Peakorraldaja sõnul oli muudatuse põhjuseks tõsiasi, et mullune festival – kui oli suur lava rannas ja sissepääs piletiga – tõi kohale küll palju inimesi Tallinnast ja mujalt, aga kohalik kogukond jäi kuidagi kõrvale. Seetõttu tahetigi nüüd terve küla ettevõtmisesse haarata.

Aiaomanikud, kuuldes peakorraldaja üleskutset oma aiad avada, küsisid endalt, et miks ka mitte. Mõeldud, tehtud! Külaliste kostitamiseks avati Võsul esimest korda ka kodukohvikud – küpsetamiseks ja teiste ettevalmistuste tegemisteks näpistati isegi une arvelt. Enne aiaväravate avamist otsiti välja tekid ja kaltsuvaibad ning laotati pügatud murule, et oleks, kus istet võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles