Legendaarne Rakvere bänd saab täna 30. sünnipäeva pidada (2)

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okaspendel.
Okaspendel. Foto: Internet

19. juulil 1986. aastal andis oma esimese kontserdi legendaarne Rakvere ansambel Okaspendel.

Bänd tegutses küll vaid mõned aastad, kuid suutis tuntust koguda üle Eesti ning mitu nende lugu on praegugi populaarsed ja pidevalt raadioeetris kõlamas.

Kollektiivi liikmed ise peavad sünnipäevaks 1986. aastal Rakvere laululaval toimunud taidlejate ühiskontserti, kus bänd esitas esimest korda avalikult kogu oma repertuaari, mis tol hetkel koosnes neljast värskelt selgeks õpitud muusikapalast.

Põhikooseisus astusid üles Aare Vilba (laul), Sergei Klaasen (kitarr), Peep Pihlak (bass) Arne Kukk (klahvpill) ja Peeter Mõtus (löökpillid). Helipildi eest kandis hoolt Sven Seiman. Külalisena tegi mandoliinil kaasa Toomas Rannu, kes pärast kontserti liitus ansambli põhikooseisuga.

Enne esinemist selgus, et ei olnud võimalik ansamblit välja kuulutada, sest puudus bändi nimi. Et oli kiire, siis kuulutati välja Arne Kuke poolt välja öeldud esimene pähetulev - Okaspendel. Nii jäigi.

Esimene suurem esinemine ja tunnustus leidsid aset samal aastal muusikafestivalil „Tartu sügis“, kus pälviti ansambli liikmetele ootamatult peaauhind.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles