Jooksuhuvilised vallutavad Võsu

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line Südasuve Maraton stardib juba sel laupäeval.
Viking Line Südasuve Maraton stardib juba sel laupäeval. Foto: Ain Liiva

Laupäeval, 23. juulil antakse Võsul stardipauk omanäolisele ja elamusterohkele tervisespordisündmusele, kus võetakse mõõtu maratonis ja poolmaratonis ning 7,7kilomeetrisel distantsil.

Viking Line Südasuve Maraton toimub kolmandat aastat. „Start/finiš ühes kohas, distantsid erinevale võimekusele, puhas rannamändide lõhn ja merekohin – see ongi see, mis lisaks kiirele trassile toob osalejaid üle Eesti ja suisa Jaapanist ja Hollandist Võsule osalema,“ rääkis võistluse peasekretäri abi Laura Ruus, kiites ühtlasi ka Võsu jooksupublikut ja kaasaelajaid mujalt maakonna eri paigust.

Maratoni distantsi start antakse laupäeval kell 9 Vihula vallavalitsuse hoone eest, Mere tänavalt. Poolmaratoni distantsi lähe toimub kell 10.30 ning 7,7 km startijad lastakse rajale kell 11.

Laste Mõmmijooksud toimuvad võistluskeskuse ees, pehmel pinnasel, algusega kell 13. Parimaid autasustatakse samuti võistluskeskuse ees kell 12.45.

Võistluskeskus asub Vihula vallavalitsuse suures saalis (Mere 6 Võsu alevik) ja on avatud kell 8-15.30. Stardimaterjale (s.h. rinnanumber koos ajavõtukiibiga jms) väljastatakse võistluspäeval alates kella 8st. Korraldaja lõpetab stardimaterjalide väljastamise 10 minutit enne igat starti.

7,7 km distantsil joostakse üks 7,7 km pikkune ring. Poolmaratonil läbitakse kaks täisringi ja kolmandal ringil toimub pööre paremale. Distantsi lõpuosas on umbes 900 meetrit metsarada, millele järgneb kõvakattega tee finišini.

Maratoni stardis joostakse rajapassile vastavalt viidatud pikkuses vastassuunas ja seejärel läbitakse põhiring viiel korral. Kõik rajaskeemid leiab veebilehelt sydasuve.eestimaraton.ee.

Maratoni ja poolmaratoni rada on 2016. aastaks passistatud ja vastavad ettenähtule 42,195 km ja 21,1 km. Lühike distants on 7,6885 km pikkune.

Raja läbimine toimub sõidutee servas. Liiklust piiratakse ja suunatakse, kuid sündmuse tarbeks ei suleta (v.a. Võsu alevik kella 8-13). Reguleerijad ja suunajad on ristmikel ja teede ületustel.

Kõiki osalejaid tunnustab Viking Line edasi-tagasi preemiareisiga Soome. Kõik maratoni ja 21,1 km distantsi lõpetajad pälvivad Viking Line Südasuve Maratoni medali.​ Maratoni kuut parimat meest ja naist ning poolmaratoni distantsi kolme parimat meest ja naist tunnustatakse karikatega. Lisaks tunnustatakse kõiki maratoni distantsil osalejaid energiat pakkuva lõpukotiga.

Korraldajate sõnul on mugavam Võsule saabuda oma sõidukiga. Võistlejate parkimine on Võsu mereäärses parklas või Tallinna-poolsel sissesõidul asulasse, tee ääres. Kõiki mitteosalejaid palutakse siseneda Võsu alevikku Tallinna/Käsmu poolt. Asulas sees ja Võsut ümbritseval teel on liikluskiirus piiratud tagamaks võistlejate ohutus.

Korraldajad paluvad tähelepanu liikluses, vabandavad ette kõikide ebamugavuste eest ja loodavad mõistvale suhtumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles