Enamik eestlasi loobuks hea meelega töölkäimisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringust selgus, et keskmine vastaja loobuks töölkäimisest, kui saaks kodanikupalgaks 950 eurot kuus. Kõige vähem soovivad kodanikupalga saamisel senisele tööle jääda kutseharidusega, kõige enam aga kõrgharidusega inimesed.
Uuringust selgus, et keskmine vastaja loobuks töölkäimisest, kui saaks kodanikupalgaks 950 eurot kuus. Kõige vähem soovivad kodanikupalga saamisel senisele tööle jääda kutseharidusega, kõige enam aga kõrgharidusega inimesed. Foto: Shutterstock

Kaks kolmandikku Eesti kodanikest on valmis tööst loobuma, kui riik neile selle eest raha maksab, selgus juunis ühiskonna­uuringute instituudi tellimusel kodanikupalga idee testimiseks korraldatud Turu-uuringute ASi küsitlusest.

Keskmine tööst loobuja soovib saada 950 eurot kuus. 38 protsenti inimestest soovib tööl käia igal juhul. Rohkem soovivad igal juhul tööl käia need inimesed, kellel on alaealised lapsed. Küsitluses osales 630 inimest.

Turu-uuringute ASi küsitluse küsimus oli järgmine: “Kujutleme hüpoteetilist olukorda, kus riik maksaks inimestele raha ning töölkäimisest võiks ka loobuda. Kas teie oleksite nõus loobuma töölkäimisest ning kui jah, siis kui palju te sel juhul sooviksite iga kuu riigilt raha saada?”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles