Kuidas kaitsta kodu varguste, tormi ja äikese eest?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvepuhkuste ajal jäetakse maja pikaks ajaks tühjaks ning naastes võib avastada tormituultest, pikanäpumeestest või veesüsteemist tekkinud kahjusid. Soovitusi, kuidas kodu eemaloleku ajaks kõige paremini kindlustada, jagab ASi Salva Kindlustus varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt.

Pahatihti arvatakse, et kodukindlustus on vajalik pelgalt eluasemelaenu saamiseks ja nii sõlmitakse minimaalse kattega kindlustus, mis ei pruugi kaitsta kodust vara, tehnikat ja isiklikke asju. Selleks, et südamerahuga puhkusele sõita ja hilisemat aja-, närvi- ja rahakulu vältida, tasub nii mõnelegi asjale tähelepanu pöörata.

  • Enne pikemat äraminekut veendu, et oled vee kinni keeranud, aknad ja uksed sulgenud, oma õues või trepikojas olevad asjad kindlasse kohta lukustanud. Pikema reisi korral kaalu ka näiteks aias oleva batuudi lahtimonteerimist või täiendavat kinnitamist.
  • Enne kodunt lahkumist ühenda äikesekahjude vältimiseks kodutehnika vooluvõrgust lahti.
  • Et tugev vihmasadu ei tekitaks halbu tagajärgi, kontrolli hoovi kanalisatsioonirestide puhtust ja eemalda sellele kogunenud praht.
  • Kui õnnetus on juba juhtunud, siis teavita kindlustust esimesel võimalusel. Nii saavad kahjud kiiresti ja ilma liigsete probleemideta hüvitatud ning endine olukord taastatud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles