Varangule kerkis hõbedane kolhoos

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varangu vana koolimaja kõrvale on püsti pandud kaks maja ning kolmandastki sõrestik. Koolimaja juurde viiva tee otsas on uhke värav vene- ja soomekeelsete kirjadega.

Vana Varangu koolimaja ootab pärast võtteperioodi lõppu ees lammutamine. Seni aga põrnitseb saali seinal Lenin ja loosung kutsub kõigi maade proletaarlasi ühinema. Väravakaarelt saame teada, et astume sisse kolhoosi Hopea.

Kuus korda kuiva trenni, kolm duublit – ja ongi purgis stseen, kus statistid ajavad ehitatava maja ukse ette püsti kahte kaske, peategelane Jussi Ketola, keda kehastab Tommi Korpela, vaatab aga hoone teiselt korruselt, kuidas üle välja läheneb auto tähtsa külalisega. Et mõni tänapäevane auto kogemata kaadrisse ei satuks, valvavad teel roheliste vestidega noored. Ja võtteplatsist sadakond meetrit eemal olev laager, kus veedavad aega parajasti vabad näitlejad ja muud asjapulgad, käsutatakse hiirvaikseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles