Võsu asulas ja lähiümbruses on olulised liikluspiirangud

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus eelmisest maratonist.
Fotomeenutus eelmisest maratonist. Foto: Ain Liiva

Laupäeval ajavahemikul kella 9-15 toimub Võsul rahvaspordisündmus Viking Line Südasuve Maraton, mille tõttu on alevikus liiklus suletud ajavahemikul kella 9-13 ja Võsut ümbritsevatel teedel on liikluskiirus piiratud kuni 50 kilomeetrini tunnis.

Umbes tuhande inimese osavõtul rahvaspordisündmus toimub Võsu piirkonnas marsruudil: Mere, Tõusu, Rakvere tee, Käsmu tee, Mere tänav. Kõik rajale jäävad teeületused kaetakse liikluse reguleerijatega, kes on helkurvestides selgelt eristatavad.

Maanteel (Rakvere/Käsmu tee rist ja Loksa/Võsu rist) on väljas ja liiklust reguleerimas pädevusega G4S turvatöötajad. Kõikidele operatiiv- ja ühistranspordi sõidukitele tagatakse läbipääs. Ühistranspordi puhul võivad esineda ooteajad võistlejate ohutuse tagamiseks. Võistluse korraldajad paluvad mõistvat suhtumist ja tähelepanu liikluses ning märgivad, et ajutised ebamugavused on võistlejate ohutuse huvides.

Võistluskeskus paikneb Vihula Vallavalitsuses, aadressil Mere 6, Võsu. Start/finiš hoone ees, Mere tänaval.

Korraldajate sõnul on võistlejatel mugavam Võsule saabuda oma sõidukiga. Võistlejate parkimine on Võsu mereäärses parklas või Tallinna poolsel sissesõidul asulasse, tee ääres. Kõiki mitteosalejaid palutakse võistluspäeval siseneda Võsu alevikku Tallinna/Käsmu poolt.

Maratoni distantsi start antakse laupäeval kell 9.00 Vihula Vallavalitsuse hoone eest, Mere tänavalt. Poolmaratoni distantsi lähe toimub kell 10.30 ning 7,7 km startijad lastakse rajale kell 11.00.

Mõmmijooksud lastele toimuvad võistluskeskuse ees, pehmel pinnasel, algusega kell 13.00.

Parimaid autasustatakse võistluskeskuse ees kell 12.45.

Sündmuse läbiviimine on kooskõlastatud riiklike ametiasutustega. Tegutsemise aluseks on Vihula vallavalitsuse poolt väljastatud avaliku ürituse korraldamise luba. Liikluskorraldusskeemi viib ellu Signaal Rakvere OÜ. Võistlejatele pakuvad lihtsamate vigastuste ja terviserikete korral abi Jõgevamaa Punase Risti töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles