Marko Torm: palun kõikide farmide töötajatel järgida vajalikke bioohutuse meetmeid

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavanem Marko Torm.
Lääne-Viru maavanem Marko Torm. Foto: Arvet Mägi

“Eilse seisuga sai kinnitust taaskordne õnnetu juhtum Lääne-Virumaa jaoks,” sõnas maavanem Marko Torm.

“Kohalik veterinaaramet reageeris kiiresti, vastavalt nõuetele. Maavanemana kehtestasin antud piirkonnas karantiini ja selle jõustamiseks vajalikud meetmed on ellu viidud.” Tormi sõnul on kohalik loomatauditõrjekomisjon olukorrast teadlik ja AS Vireen kohapeal lepingulisi kohustusi täitmas.

“Teen üleskutse mitte tormata õnnetuskohale ja lasta spetsialistidel teha oma tööd,” jätkas maavanem. “Samuti edastan palve kõikidele farmide töötajatele maakonnas, et järgitaks igakülgselt vajalikke bioohutuse meetmeid, sealhulgas pesu, riiete ja jalatsite vahetust ja muud. Riske me olematuks teha ei suuda, kuid saame sellega anda panuse, et meie tööandjatel oleks veidigi kergem, niigi väga keerulises olukorras. Võib eeldada, et katku farmi jõudmine ei tee sanktsioone ja piiranguid arvestades kergemaks ühegi seakasvataja elu meie maakonnas ja Eestis,“ ütles Lääne-Viru maavanem Marko Torm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles