Ida-Virumaa saab oma rahvusvahelise filmifestivali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi kontserdimaja.
Jõhvi kontserdimaja. Foto: Arno Mikkor/Postimees

Jõhvi kontserdimajal eesotsas direktor Piia Tammega on plaanis käivitada kohalik ulmefilmide festival, mille esimeseks pääsukeseks võiks olla tänavu 15.-18. augustini maakonnas korraldatav BFM-i ulme- ja dokumentaalfilmi kursus "Tsoon", kuhu oodatakse kõiki huvilisi, kirjutab Põhjarannik. 

Jõhvi kontserdimaja direktor Piia Tamm ütles Põhjarannikule, et juba mitu aastat on arutatud koostöövõimalusi Tallinna ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudiga (BFM) ja lisaks käis Ida-Virumaaga mullu tutvumas rühm selle kooli üliõpilasi eesotsas õppejõud Arvo Ihoga.

"BFM-iga oleme arutanud, kuidas saaksime koostööd arendada, ja kõigepealt ollakse huvitatud tööst kohalike gümnaasiumidega, kellele on pakkuda mitmeid ristmeediaprogramme. Teine suund ongi see, mida esimene suvekool loob − et nende tudengid ja filmihuvilised tuleksid mõneks päevaks Ida-Virumaale ja teeksid kohapeal midagi, mille süžee oleks samuti kohaliku ainesega. Pikem perspektiiv oleks tõesti, et jõuaksime päris uue filmifestivalini, mis toimuks Ida-Virumaal ja mitmes punktis," rääkis Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles