Sõmeru näitering teeb julge etteaste – “Lõikuspeo tantsud” etendub kuivatis

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Lõikuspeo tantsude” trupp on veendunud, et Iirimaast kõneleval teatritükil on Eestiga mõndagi ühist.
“Lõikuspeo tantsude” trupp on veendunud, et Iirimaast kõneleval teatritükil on Eestiga mõndagi ühist. Foto: Meelis Meilbaum

Sõmeru näitering toob kohaliku mõisa kuivatis lavale kuulsa iiri dramaturgi Brian Frieli näidendi “Lõikuspeo tantsud”. Eestis palju mängitud lugu on kohalikus näiteringis esimest hooaega tegutseva lavastaja Tiina Rummi debüüt.

Sõmerul etendub järgmisel nädalal ühe pere lugu, mis viib 1936. aasta Iirimaale. Viie õe üks lastest satub aastaid hiljem oma sünnikohta ja meenutab lapsepõlve, mil ta oli seitsmeaastane. “See on lihtsate inimeste lihtne lugu, mis läheb hinge,” sõnas lavastaja Tiina Rumm.

Näidendi üks osatäitja Aire Remiküll noogutas lavastajale kaasa, lisades, et tegemist on ka traagilise looga. “Kuid tekst on kirjutatud nii vaimukalt ja muhedalt, et see on naer läbi pisarate,” ütles Remiküll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles