Katk saatis Kalluksel tapale 4000 siga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva hommikul oli Kallukse küla seafarmist 30 siga tapale saadetud, ent õhtul selgus, et saadetud sead on nakatunud katku.
Kolmapäeva hommikul oli Kallukse küla seafarmist 30 siga tapale saadetud, ent õhtul selgus, et saadetud sead on nakatunud katku. Foto: Meelis Meilbaum

Hallide sealautade ümber lokkab põdrakanep. Teeservadesse on paigaldatud hoiatussildid “Taudioht! Sisenemine keelatud!” ja allpool seisab “Sigade Aafrika katk”. Veterinaarameti väsinud näoga töötaja tuleb ämbriga väravatest välja. “Meil on jah katk.”

Neljapäeva hommikul teatas Veterinaar- ja Toiduamet (VTA), et nädala alguses tekkinud kahtlused said kinnituse: seakatk diagnoositi Kadrina vallas osaühingule Sponsum kuuluvas farmis, mis osteti ligikaudu poole aasta eest ettevõtte Ruix Mõis käest. Tegu on Eestis siiani suuruselt teise farmiga, kus katk avastatud.

Kõige suurem farm, kust Aafrika katk avastati, oli Puurmanni vallas, kus 6426 seaga farmis diagnoositi haigus 2015. aastal. Nakkuse tõkestamiseks kehtestatakse taudipunktis karantiin, sead hukatakse ning seejärel hoone desinfitseeritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles