Kadrina õpetajad õppisid Reykjavikis

, Kadrina keskkooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekordne Islandi külastus oli lõppakordiks kaks aastat kestnud koostööprojektile.
Seekordne Islandi külastus oli lõppakordiks kaks aastat kestnud koostööprojektile. Foto: Erakogu

Auravad ja podisevad kuumaveeallikad, purskavad geisrid, tohutud laavaväljad, veel sulamata lumega mäed, kujutlematult pehme sammal laavapinnal, jalutuskäigud vikerkaare alt läbi uhkete jugadeni …

Sattumine Tingi väljadele ja Skalholti kiriku juurde, mida seni oli ette kujutatud ainult kuulsa islandlase Halldór Laxnessi “Islandi kella” järgi. Muuseumide ja geotermaalse elektrijaama väisamine. Need on boonushetked projektireisi töisemale osale. Nimelt käisid Kadrina keskkooli õpetajad kaheaastase ühisprojekti kokkuvõtteks tutvumas Islandi haridussüsteemiga ja sellest uusi ideid ammutamas.

EMP/Norra stipendiumiprogrammi rahastatud haridusprojekt “TESIC – Improving Skills to Face the Challenges of the 21st Century” kestis kaks aastat. Selle aja jooksul külastasid Reykjaviki Kvennó kooli õpetajad kaks korda Eestit ja kadrinlased sama palju Islandit. Projekti viimasel kohtumisel osales kaheksa Kadrina õpetajat ja üks valla spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles