Läsna külateater paugutab Kõrbojal põllukive

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läsna Külateater - lavastuse "Kõrboja peremees" etendajad.
Läsna Külateater - lavastuse "Kõrboja peremees" etendajad. Foto: Piret Mildeberg

Läsna kandi kolmel taluõuel kõmatavad augustis kivid ja kired. Külateatri esimeses vabaõhulavastuses “Kõrboja peremees” mängivad kaasa tuuled, pilved ja vaated.

Piksepilv koos suure sajuga on äsja eemaldunud ning Pealispõllu taluõu, kus hakatakse otsima Kõrbojale peremeest ning koorub Anna ja Villu traagilise armastuse lugu, särab lilleõitest ja vihmapiiskadest. Pealispõllul võtab lavavormi talu perenaise, Läsna näiteringi veduri ja hinge Ene Piholi ammune unistus, vabaõhulavastus “Kõrboja peremees”.

“Olen “Kõrboja peremeest” nii kaua tahtnud teha. Mulle see nii meeldib. See on nii eesti asi kui olla saab, äratuntav meile kõigile – meeleolud, loodus. Kui lugesin noorena seda raamatut, tundsin neid lõhnu, seda fluidumit. Sellepärast usun, et “Kõrboja peremees” sobib hästi maanäiteringile,” ütleb Ene Pihol, kelle lemmikkirjanik on Tammsaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles