Jalgsimatk on viis rutiinist väljumiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgsimatk on viis rutiinist väljumiseks.
Jalgsimatk on viis rutiinist väljumiseks. Foto: 5 X erakogu, montaaž

Koorijuht Keio Soomelt võttis oma suvepuhkusel ette midagi üsna tavapäratut – nimelt otsustas ta kõndida Tartust Riiga. Soomelti sõnul oli tal soov seljakotiga kuskile matkata juba mõnda aega peas keerelnud ning ühel pimedal talveõhtul veiniklaasi taga seda mõtet sõbrannaga jagades tekkis idee Riiga minna. “Alguses oli see vist rohkem selline tüüpiline “veiniklaasijutt”, aga tasapisi üksteist tagant torkides hakkas teekonnaplaan kuju võtma,” ütles rändur.

Kristjan Jaak Petersonile mõtlesid matkasellid küll, kuigi tema teekonda nad kopeerima ei hakanud, sest marsruudile jäi rohkem kohti, kust taheti kindlasti läbi käia. Küll aga püüdsid nad paigutada rajale ka Petersoniga seotud punkte. “Näiteks Tartu ülikooli peahoone, Kristjan Jaak Petersoni ausammas ja Lätis asuv Tuule kõrts, kus Peterson peatus ja kirjutas oma “Laulu”,” selgitas mees.

Päevas kõnniti keskmiselt 25–30 kilomeetrit. “Esimene päev läks pisut käest ära, siis tuli pea 40 kilomeetrit. Edaspidi võtsime ikka rahulikumalt,” arvutas Soomelt kõnnitud vahemaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles