Vinnis avatakse Heino Kallaste mälestuskivi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Kallaste.
Heino Kallaste. Foto: Internet

Andrese ja Pearu kemplemine, mis sai alguse heade naabrite Vinni ja Pajusti vahel juba sügaval nõukaajal, ei paista veel niipea lõppevat.

Vanasti püüti naabrit üle trumbata küll majanduses, ehituses kui ka töötajate palga- ja olmetingimustes. Harvad ei olnud ka juhtumid, kui püüti teineteist lihtsalt ninapidi vedada. Ja seda ikka naabrit austades, kuid varju jättes.

Nüüd on Vinni rahvas vastukaaluks Pajusti inimeste poolt nende endise legendaarse ja kõigi Vinni töötajate poolt austatud esimehe August Lepassaare auks Pajusti parki pandud mälestuspingile otsustanud paigaldada mälestuskivi Vinni spordikompleksi ette. Monument on pühendatud endise Vinni Näidissovhoostehnikumi töökale rahvale ja nende kauaagsele juhile – direktor Heino Kallastele. Mälestise pidulik avamine toimub pühapäeval, 31. juulil kell 12. Sel päeval möödub ka 25 aastat Heino Kallaste surmast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles