Koletised on vallutanud Rakvere linna

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored mängivad Rakveres Kirikupargis Pokémon GOd. Samal ajal kui Eestis peetakse seda (veel) pigem noorema põlvkonna mänguks,  valivad välismaal täisjõus mehed kohtinguteks restorane selle järgi, kui palju läheduses Pokémone on.
Noored mängivad Rakveres Kirikupargis Pokémon GOd. Samal ajal kui Eestis peetakse seda (veel) pigem noorema põlvkonna mänguks, valivad välismaal täisjõus mehed kohtinguteks restorane selle järgi, kui palju läheduses Pokémone on. Foto: Kasper Mäe

Mänge, mis kasutavad GPS-rakendust, on tehtud ka varem, kuid nii suurt populaarsust kui Pokémon GO, pole saavutanud neist ükski. Tegu on omamoodi revolutsiooniga: vähem kui nädal pärast mängu Eestisse-tulekut on virtuaalsed koletised tänavale meelitanud noortemassid.

“Seal taga on meid veel kümme tükki,” teatab 13aastane noormees, kes soostus ajakirjanikele mängu õpetama. Nii kogunebki teisipäeval Kirikuparki umbes kakskümmend (tõuke)ratastel noort, telefonid pihus.

“Kes teist kõige kõvem mängija on?” Noored vaatavad üksteisele otsa ja teatavad oma tasemed. “Ma mängin alles teist päeva, olen peaaegu viiendal,” hüüab üks noormees. “Viies.” “Kuues.” “Mina olen üheksandal,” teatab tõuksiga pealt neljateistaastane noormees. Tase on selles mängus väga oluline: alates viiendast tasemest võid hakata juba teistega võitlema. Senikaua pead Pokémone pallidega püüdma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles