Fotod: avatud talude päeval jagus uudistajaid küllaga

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Virumaal oli avatud talude päeval ilmselt kõige rohkem külastajaid Viru-Jaagupis, kus võttis külalisi vastu Voore Farm.

Kulina jahuveskiski oli rahvast omajagu. Veskis vabatahtllikuna abiks olnud Mai Karjus röökis, et mullu käis sealt avatud talude päeval läbi pool tuhat inimest ning sama külastajate arvuga arvestatakse ka tänavu.

Veskitööga tutvumas käinud Margus Ott, kes teenib leiba põlllumajandusmasinate ja nende varuosade müügiga, ütles, et tahab kindlasti Voore Farmist läbi astuda.  "Seal on nagu minimaamess," sõnas ta.

Ja umbes nii ka oli- külastajate voor ei tahtnud lõppeda. Huvilised said tutvuda selllega, kuidas toimib moodne laut, katsuda lehma nina, maitsta piima,  jogurtit ja kama ning uudistada Eesti  ilmselt kõige uhkemat põllumajandusmasinate parki.

Kulina mõisas tutvustas peremees Anti Poolamets külalistele  kanade ja lammaste hingeelu.

Pihlamäe talus, mis mitme kauni kodu konkuursi tiitliga pärjatud, sai  uudistada talumuuseumi ja perenaise Tiiu Raidmaa käsitööd.

Palju käsitööd oli ka Pihlamäe naabrite juures Pealispõllul ning Tabani puhketalus, kus avatud talude päeva puhul koguni minilaat oli korrraldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles