Tallinna lennujaamas on ähvarduse tõttu suurendatud politseijõud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaamas olid nädal aega suurendatud politseijõud.
Tallinna lennujaamas olid nädal aega suurendatud politseijõud. Foto: Erik Prozes

Eile öösel pärast kella kaht helistas Tallinna lennujaama ning kaitsepolitseisse end Daeshi liikmeks kutsuv mees, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk, teatasid riigiprokuratuur ja kaitsepolitseiamet.

Telefonikõned olid tehtud inglise keeles, Eesti mobiilinumbrilt ning Eesti territooriumilt. Kohe pärast telefonikõne saamist kontrollis politsei täiendavalt Tallinna lennujaama ning väljuvate lendude ohutust. Politsei jätkab Tallinna lennujaamas kõrgendatud turvameetmetega tööd. Kaitsepolitsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb lennuohutusvastast rünnet, menetlust juhib riigiprokuratuur.

“Hetkel pole lisaks telefonikõnele muud tegelikule ohule viitavat infot, kuid võtame tehtud ähvardusi tõsiselt,” ütles menetlust juhtiv riigiprokurör Inna Ombler eile pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles